Dylan posted 10 maanden ago

Wat mensen moeten weten over hondengedrag

Zoals het oude gezegde luidt: “Honden zijn de beste vriend van de mens.” Er zijn echter momenten dat mensen gewoon niet kunnen begrijpen waarom hun geliefde honden zich anders gedragen. Vandaar dat het uiterst belangrijk is om de onderliggende redenen te kennen waarom honden zich soms anders gedragen.

Je kunt je hond gepast gedrag leren. Experts zeggen dat hondengedrag kan worden beheerst door een goede training.

Hondengedragingen zijn eigenlijk reacties die meestal worden uitgelokt door omgevings- en sociale factoren. Vandaar dat de eigenaar, om deze reacties te beheersen, zijn honden de juiste manier moet leren om op dergelijke elementen te reageren. Laten we een paar van de methoden verkennen:

Hondenbeten

Uit statistieken blijkt dat in de VS jaarlijks bijna 5 miljoen mensen het slachtoffer worden van hondenbeten. Dat is bijna 2% van de totale bevolking in de V.S. Bovendien staan gevallen van hondenbeten op de tweede plaats van de meest voorkomende oorzaak van spoedgevallen in de ziekenhuizen.

De vraag is dus: Waarom bijten honden?

Volgens de deskundigen zijn de belangrijkste redenen waarom honden kunnen bijten de volgende:

1. Opwinding

Als iemand met zijn of haar hond speelt, is de neiging van de hond om opgewonden te raken, en omdat honden geen handen hebben om te gebruiken bij het spelen, gebruiken ze hun bek om dingen vast te pakken. Wanneer dit gebeurt, bestaat de neiging dat de hond mensen per ongeluk pijn doet zonder de bedoeling iets schadelijks te doen.

2. Bescherming

Honden kunnen erg bezitterig zijn, dus wanneer hij iets dat hij bezit wil beschermen, zal hij degene die dreigt het van hem af te pakken bijten. Vandaar dat als mensen in de buurt van het eigendom van de hond komen, de hond de neiging heeft om te bijten om de persoon zijn eigendom met rust te laten.

3. Pijn

Als de hond zich niet goed voelt, begrijpt hij niet waarom hij zich zo voelt. Daarom kan hij, wanneer een persoon, zelfs als het zijn baasje is, hem aanraakt, denken dat het de persoon is die de pijn veroorzaakt en dus is zijn neiging om terug te vechten door te bijten.

4. Angst

Honden zijn soms bang, net als mensen. Daarom als iemand hem laat schrikken, is de enige bekende bescherming van de hond voor zichzelf terugbijten.

Het beste is om deze situaties te vermijden en de hond met rust te laten. Het probleem met zoveel mensen is dat ze altijd met hun hond willen spelen zonder te leren hoe en wanneer de honden met rust gelaten moeten worden.

Net als mensen hebben ook honden gevoelens. Als die gevoelens allemaal door elkaar lopen, is hun enige bekende bescherming voor zichzelf het bijten, omdat ze de situatie niet logisch kunnen begrijpen. Daarom moeten mensen dat weten om zulke omstandigheden te voorkomen.

Misschien ook interessant?

Bekijk de trimsalons!

©2023 Label111.nl — All rights reserved | Algemene VoorwaardenPrivacybeleidBulletjournal kopen?