Dylan posted 10 maanden ago

Tips voor het kopen van hondenvoer

Het is voor honden niet voldoende om na elke maaltijd een volle maag te hebben. Naast een niet-sedentaire levensstijl hebben huisdieren goede voeding nodig om gezond, gelukkig en hun vacht zacht en glanzend te zijn. De kosten van hondenvoer en het merk zijn alleen belangrijk als honden zijn maaltijd kunnen lezen of betalen. De gemakkelijkste en beste manier om erachter te komen welk voer het beste is voor de beste vriend van de mens, is te observeren hoe hun reactie is op het voer dat ze tot zich nemen.

De volgende zijn tips die men moet onthouden bij het voeren van hondenbrokken, knabbels of wat voor lekkers dan ook.

– Chocolade is dodelijk voor honden.

In het bijzonder pure chocolade. De hoofdbestanddelen methylxanthine alkaloïden en theobromine in gewone chocolade worden door mensen in slechts 3 uur verteerd en uitgescheiden, maar dezelfde bestanddelen blijven bij honden 18 uur in hun lichaam. Het is bewezen dat dit dodelijk is. Symptomen van chocolade hondenvergiftiging zijn braken, overmatig urineren, hyperactiviteit, diarree, gevolgd door toeval, coma en dood.

– Lees het etiket.

Honden moeten een dieet hebben dat rijk is aan vleeseiwitten. Als je blikvoer koopt, zoek dan naar kip, kalkoenvlees, varkensvlees of andere dierlijke bijproducten, want die houden de vacht van de hond soepel en gezond. Honden geven de voorkeur aan voer dat veel plantaardige eiwitten bevat, omdat deze gemakkelijk verteerbaar zijn en een geweldige bron van energie vormen.

– Geef een hond geen bot!

In tegenstelling tot het populaire kinderliedje is het voeren van botten aan honden geen goed idee. Kleine zachte botten die door honden geknaagd en opgegeten worden voelen als splinters in hun keel waardoor ze kunnen stikken. Vergeet niet dat honden een kort spijsverteringskanaal hebben. Ze hebben ook geen speekselamylase, een enzym dat gebruikt wordt om zetmeel voor te verteren.

– Supplementen voor hondenvoer zijn onnodig…

…alleen als men er zeker van is dat zijn hond regelmatig volledige en uitgebalanceerde voedingsstoffen binnenkrijgt. Goede bronnen van koolhydraten zijn rijst, maïs, havermout, tarwe. Een zeer gespecialiseerde voeding is echter alleen nodig als honden niet genoeg lichaamsbeweging krijgen of momenteel een stressvolle routineverandering ondergaan.

– Rauwe vis en eieren zijn een no-no.

Consequente consumptie van rauwe eieren doet de huid van een hond uitbreken. Voor honden – omdat eieren de in hun lichaam beschikbare biotine verminderen – zijn dermatitis en haaruitval de gebruikelijke gevolgen. Rauwe vis leidt tot een thiaminetekort bij de hond. De gevolgen daarvan zijn meestal verlies van eetlust, abnormale houding, zwakte en in sommige gevallen de dood.

Geef je hond gezonde voeding en hij zal je een wederdienst bewijzen met een mooie vacht en vele jaren gezelschap!

Misschien ook interessant?

Bekijk de trimsalons!

©2023 Label111.nl — All rights reserved | Algemene VoorwaardenPrivacybeleidBulletjournal kopen?