Dylan posted 10 maanden ago

Reizen met je hond

Honden houden wel van goed reizen. Avontuurlijk van aard, willen ze nieuwe bezienswaardigheden en geluiden bekijken. Ze ontmoeten en zien graag nieuwe mensen. Maar dit betekent niet dat reizen met een hond net zo gemakkelijk is als reizen met je koppeltas. Hier volgen enkele tips voor een zorgeloze reiservaring met je huishond.

Een dierenoppas inhuren

Als je ver van huis reist zonder je huishond, wil je misschien een dierenoppas inhuren die fulltime voor je hond kan zorgen. Een dierenoppas kan een familielid zijn of een vriend die bij je thuis kan overnachten en op je hond kan passen. Je zou ook je dierenarts kunnen vragen die iemand kan aanbevelen om op je huisdier te passen.

De hond in een kennel achterlaten

Als je ervoor kiest om je huisdier in een kennel achter te laten, winkel dan rond voor aanbevelingen voor een goede van vrienden die zelf honden hebben of je dierenarts. Ga naar de kennel voordat je je hond meeneemt en controleer of de dieren er goed verzorgd uitzien en de faciliteiten comfortabel en schoon. Praat met het personeel om er zeker van te zijn dat je hond goed verzorgd wordt.

Reizen met je hond

Mocht je besluiten dat je de hond meeneemt op reis, vraag de dierenarts dan wat tips over hoe je het beste kunt reizen met een hond, inclusief problemen over de transportmethode. Vraag of hij of zij je hond een certificaat van schone gezondheid kan geven.

Als je via het vliegtuig vliegt, moet je een stevige draagzak voor je huisdier hebben. Zo niet, dan kan de luchtvaartmaatschappij je vragen een drager van hen te kopen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je huisdier mee in het passagierscompartiment. Sommige stoppen alle dieren in het bagageruim.

Als je in een auto rijdt, moet de airconditioning aanblijven. Laat je hond niet onbeheerd achter in een geparkeerde auto. Parkeer niet in direct zonlicht, zelfs niet voor een korte periode, want dat kan de temperatuur in de auto drastisch verhogen, wat kan leiden tot uitdroging, een hitteberoerte, of erger.

Buitenlandse reizen

Reizen met een hond of een ander huisdier in het buitenland kan moeilijk blijken te zijn. Vraag je dierenarts om tips. Je kunt ook het plaatselijke consulaat van het land dat je bezoekt vragen wat hun eisen zijn voor het meenemen van je huisdier.

Reizen met je hond kan een aangename ervaring zijn. Maar je moet niet vergeten dat het meenemen van een hond, of welk huisdier dan ook, overal een beetje moeilijk kan zijn.

Misschien ook interessant?

Bekijk de trimsalons!

©2023 Label111.nl — All rights reserved | Algemene VoorwaardenPrivacybeleidBulletjournal kopen?