Dylan posted 10 maanden ago

Je nieuwe hond thuisbrengen!

Je weet nu alles wat je moet weten om het adopteren van een hond tot een succes te maken. Je hebt de hond gevonden die je wilt, en staat te popelen om hem mee naar huis te nemen. Dit is zeker een van de spannendste dagen in je leven! Elke grote gebeurtenis is echter niet zonder enige mate van vrees. Je vraagt je misschien af of je wel klaar bent voor deze verantwoordelijkheid. Je maakt je misschien zorgen dat je familie niet voorbereid is. Je wilt niet dat dit soort zorgen de thuiskomst van je hond bederven, of in de weg staan van jullie eerste uren en dagen samen. Per slot van rekening heb je naar deze dag uitgekeken sinds je voor het eerst begon te denken over het adopteren van een nieuwe hond.

Het goede nieuws is dat je je zorgen achter je kunt laten. Je bent voorbereid en klaar voor het nieuwe lid van je huishouden. Je hoeft alleen maar een paar steekproeven te doen, en je zult blij zijn met je beslissing om te adopteren.

Als je de enige eigenaar van de hond bent, zal het voorbereiden van wat speciale tijd alleen voor hem jullie beiden ten goede komen. Het is een goed idee om je hond in een weekend of tijdens een vakantie mee naar huis te nemen, wanneer werk en andere verplichtingen niet afleiden van de tijd met je nieuwe huisdier. Hoe meer één-op-één tijd je aan hem kunt besteden tijdens zijn eerste dagen thuis, hoe beter het voor hem zal zijn. Als het voor je nieuwe hond duidelijk is dat je blij bent dat je hem gekozen hebt, zal dat jullie beiden vanaf het begin ten goede komen.

Een kalme, rustige sfeer is het beste om een nieuwe hond te begroeten, en hem te helpen zich veilig en op zijn gemak te voelen. Harde of consequente geluiden, een vlaag van activiteit, en andere afleidingen moeten zoveel mogelijk vermeden worden. Hij zal weten dat hij naar een rustige, goede omgeving verhuist.

Of je nieuwe hond nu toegang krijgt tot je hele huis of niet, hem zo snel mogelijk naar zijn eigen persoonlijke ruimte brengen is een goed begin. Hij moet vertrouwd raken met, en vertrouwd raken met, zijn voedsel- en waterbakjes, zijn speeltjes, en zijn bed. Als hij meteen leert waar zijn speciale bezittingen zich bevinden, is dit de eerste stap om hem zich thuis te laten voelen.

Als er andere leden van je huishouden zijn, kan het kennismaken met je nieuwe hond voor alle betrokkenen een opwindende ervaring zijn. Het is over het algemeen het beste om je huisdier één voor één aan mensen voor te stellen. Dit helpt hem om zich niet overweldigd te voelen, en geeft hem de kans om elke individuele persoon te leren kennen. Hij zal snel beginnen iedereen als zijn nieuwe familie te accepteren.

Kinderen in je huishouden moeten geïnstrueerd worden over hoe je de eerste dagen van je hond thuis stressvrij, comfortabel en leuk kunt maken. Het is misschien geen goed idee om kleine kinderen alleen te laten met de hond totdat ze vertrouwd zijn met elkaar. In plaats daarvan kun je toezicht houden en observeren hoe ze met elkaar omgaan.

Kinderen van alle leeftijden moeten eraan herinnerd worden niet onstuimig te zijn of harde geluiden te maken in de buurt van de nieuwe hond. Zelfs als de hond hun speelkameraadje wordt, moeten ze voorzichtig, voorzichtig en stil zijn tijdens zijn eerste dagen thuis. Dit zal helpen voorkomen dat hij bang wordt voor de kinderen, en de basis leggen voor een goede relatie tussen de kinderen en je hond.

Een snelle controle om er zeker van te zijn dat je al zijn benodigdheden bij de hand hebt en klaar voor hem, zal ervoor zorgen dat je niets vergeten bent. Net als het klaar zijn voor een nieuw menselijk lid van de familie, kan het de spectaculaire gebeurtenis zijn waar je op hebt gewacht als je weet dat je helemaal voorbereid bent op zijn komst. Jij, en elk lid van je gezin, kan van zorgeloze anticipatie naar een gelukkige, comfortabele nieuwe aanwinst in je huishouden gaan.

Of je nu een paar weken of vele maanden hebt gestoken in alles wat nodig is voor een succesvolle adoptie, de dag dat je hem thuisbrengt zal je besluit om een nieuwe hond te adopteren alleen maar versterken. Zodra hij je huis binnenkomt en beseft dat het nu zijn huis is, heb je een vriend en kameraad om de rest van zijn leven te koesteren.

 

Misschien ook interessant?

Bekijk de trimsalons!

©2023 Label111.nl — All rights reserved | Algemene VoorwaardenPrivacybeleidBulletjournal kopen?