Dylan posted 10 maanden ago

Je huis en gezin voorbereiden op je nieuwe hond!

In het beste geval is elk lid van je gezin net zo enthousiast over het vooruitzicht van een nieuw huisdier in het huishouden als jij. Maar om deze geweldige gebeurtenis zo spannend mogelijk te maken, is er wel enige voorbereiding vooraf nodig.

Je huis voorbereiden op de grote entree van je huisdier kan een avontuur op zich zijn. Je wilt er zeker van zijn dat je huis veilig en comfortabel is voor je nieuwe hond, en dat je het risico op schade aan je huis door je nieuwe hondachtige familielid beperkt. Geen van deze aspecten van huisdierbezit zijn moeilijk, maar ze vergen wel wat tijd, moeite en verstand.

Een goede manier om je huis voor te bereiden is te vergelijken met het klaarmaken voor een klein kind. Begin bij de vloer en werk naar boven, controleer alles wat je huisdier zou kunnen schaden, of wat hij zou kunnen beschadigen. Als je veel snoeren van apparaten of elektrische draden hebt waar hij op zou kunnen kauwen, moet je ze verplaatsen zodat hij er niet bij kan, of ze ontoegankelijk maken. Als je voorwerpen hebt die gemakkelijk gebroken of verbrijzeld kunnen worden, moeten die ook verplaatst worden, zodat je hond er niet bij kan. Deze voorzorgsmaatregelen moeten gelden voor elke kamer in je huis waar je hond zijn tijd doorbrengt.

Kinderen moeten gewaarschuwd worden om hun speelgoed en andere persoonlijke voorwerpen niet achter te laten waar de hond ze kan pakken. Dit is om ervoor te zorgen dat hun eigendommen niet worden vernield, en ook dat je nieuwe huisdier geen schade oploopt door voorwerpen op te kauwen of in te slikken. Zowel puppy’s als volwassen honden kunnen stikken in vreemde voorwerpen, en velen hebben de neiging te kauwen op alles wat voorhanden is.

Wanneer je je huis voorbereidt op de hond die je adopteert, is het een goed idee om je te richten op een speciale ruimte alleen voor hem. Een nieuw huisdier zal zich veel sneller thuis voelen als hij weet waar alles van hem zich bevindt. Zijn voer- en waterbakjes, speeltjes, en papier als hij papiertraining moet krijgen, kunnen het beste op één specifieke plaats worden gezet en daar achtergelaten. Hij zal snel leren dat deze voorwerpen van hem zijn, en waar hij ze altijd kan vinden. Dit basisgevoel van routine zal je nieuwe hond comfort en stabiliteit geven, zelfs tijdens zijn eerste dagen in je huis.

Je gezin voorbereiden op de hond die je adopteert kan ook spannend zijn. Als elk lid van je gezin erbij betrokken is, zal je nieuwe hond goed ontvangen worden als een nieuw lid van het gezin.

Het is een goed idee om kinderen vooraf voldoende voorbereiding op de hond te geven. Hoewel informatie over wat ze kunnen verwachten, hoe de hond zal zijn, en andere wetenswaardigheden de verwachting van je kinderen zal verhogen, moeten ze ook worden ingelicht over de juiste verzorging en behandeling van de hond voordat hij bij je intrekt. Vooral kleine kinderen moeten worden geïnstrueerd over zaken als niet te luidruchtig zijn in de buurt van de nieuwe hond, niet aan zijn staart trekken en voorzichtig met hem zijn. Dit is zowel voor de veiligheid van de kinderen als voor de hond.

Als je kinderen oud genoeg zijn, kan het ook nuttig zijn hen een kleine verantwoordelijkheid te geven voor de dagelijkse verzorging van de hond. Ze zullen weten dat ze iets waardevols bijdragen aan het onderhoud van hun huisdier. Iets eenvoudigs als het vullen van de voerbak van de hond, zelfs onder jouw toezicht, verhoogt het plezier van kinderen in het hebben van een huisdier.

Vooraf bepalen, en met het hele gezin bespreken, wie verantwoordelijk zal zijn voor het grootste deel van de dagelijkse verzorging en het onderhoud van de hond kan later vergeetachtigheid en ruzie voorkomen. Misschien kan elk lid van het gezin een taak toegewezen krijgen, of misschien kies je ervoor om het grootste deel zelf af te handelen. Welke regeling ook het beste is voor je gezin, het verdient de voorkeur om de beslissingen van tevoren te nemen.

Wanneer moet je beginnen met het voorbereiden van je huis en gezin op de nieuwe hond? Hoe eerder hoe beter is een goede manier om het te bekijken! Op die manier loop je niet het risico overvallen te worden doordat je iets belangrijks vergeet over het klaarmaken van je huis, noch door de problemen die kunnen ontstaan doordat je een nieuw huisdier laat intrekken voordat je gezin er klaar voor is.

Hoe beter je daarentegen voorbereid bent op de nieuwkomer, hoe spannender de hele ervaring zal zijn voor iedereen in je gezin. Ze zullen klaar zijn om hem te begroeten, hem te helpen zich thuis te voelen, en te genieten van elke minuut van het hondenbezit.

Misschien ook interessant?

Bekijk de trimsalons!

©2023 Label111.nl — All rights reserved | Algemene VoorwaardenPrivacybeleidBulletjournal kopen?