Dylan posted 10 maanden ago

Je hond leren kennen

Hoeveel tijd je ook steekt in het leren kennen van het ras dat je gekozen hebt, er is een extra punt waar je rekening mee moet houden: hoewel er veel factoren zijn die een bepaald ras gemeen heeft, is elke hond nog steeds een individu. Je kunt redelijk wat inzicht krijgen in hoe het ras is, maar je eigen hond leren kennen betekent nog iets verder gaan.

De beste manier om je hond te leren kennen is met persoonlijke bezoeken voordat je de definitieve beslissing neemt om hem te adopteren. Als de fokker die je hebt gekozen vrij dicht bij je woont, of als je in staat bent om te reizen, zal de tijd die je hierin steekt van onschatbare waarde zijn. Als je een hond kunt ontmoeten, bezoeken en tijd met hem kunt doorbrengen, zul je kunnen bepalen of hij de juiste “fit” voor je is.

Slechts een kleine hoeveelheid tijd doorbrengen in het gezelschap van je hond zal je helpen om te zien hoe zijn persoonlijkheid en gedrag zijn. Je kunt ontdekken dat jij en hij meteen een goede match zijn, dat jullie elkaar gaan aanbidden, of dat er botsingen zijn die je doen besluiten dat dit niet de juiste hond voor je is. Als je de gelegenheid hebt om dat te doen, zal het voor jullie allebei heel nuttig zijn om de hond te ontmoeten en er tijd mee door te brengen voordat je hem adopteert.

Misschien overweeg je een fokker die te ver weg woont om persoonlijk te bezoeken. In deze situatie is tijd doorbrengen met de hond voordat je hem adopteert misschien niet mogelijk. Je zult op de fokker moeten vertrouwen om de informatie te verstrekken die je nodig hebt. Hoewel hondenfokkers het druk hebben, zal een goede fokker meer dan bereid zijn om met je te communiceren, en al je vragen te beantwoorden. Zijn doel is niet alleen om een goed thuis te vinden voor zijn hond, maar ook om een tevreden klant te hebben.

Vragen stellen over de gewoonten en levensstijl van de hond helpt je om te zien of hij goed bij je past. Een voorbeeld is om te vragen of de hond bij zijn fokker thuis, buiten of in een kennel is opgevoed. Dit zal je laten weten met wat voor soort dagelijkse omgeving de hond vertrouwd is, en of de omgeving die je voor hem plant vergelijkbaar of anders is.

Een andere vraag om aan de fokker te stellen is hoe de hond omgaat met mensen en andere huisdieren. Een hond die in het huis van zijn fokker is opgevangen is misschien gewend om in de buurt van kinderen, volwassenen en andere dieren te zijn, terwijl de hond die buiten of in een kennel is geweest dat misschien niet is. Het doel van het vooraf kennen van deze feiten is om je te helpen beslissen of de hond waar je aan denkt zich gemakkelijk kan aanpassen aan jouw thuissituatie, of dat hij onnodige moeilijkheden kan opleveren.

De fokker moet ook bereid zijn om de gewoonten van de hond met je te bespreken. Misschien ben je van plan een puppy te adopteren, of een volwassen hond. Elk van deze leeftijdsgroepen, of stadia, komen met pluspunten en speciale zorgen. Bijvoorbeeld, terwijl van een puppy verwacht kan worden dat hij “ongelukjes” op de vloer heeft, moet de volwassen hond volledig getraind zijn. Aan de andere kant is een hond van volwassen leeftijd al beïnvloed door jarenlange ervaringen die zijn houding en gedrag kunnen beïnvloeden, terwijl een kleine puppy wacht op ervaringen om zijn houding, gedrag en persoonlijkheid te vormen.

Je wilt weten hoe je hond werkelijk is voordat je hem mee naar huis neemt. Als er negatieve aspecten zijn aan het gedrag en de gewoonten van je hond, helpt het je om je daar van tevoren op voor te bereiden. Je kunt besluiten dat dit de hond is die je zocht, of je kunt van gedachten veranderen en je zoektocht elders voortzetten. Hoe dan ook, de beste tijd om over je hond te leren is voordat je hem daadwerkelijk adopteert.

Als je een keuze kunt maken, is het beter om een fokker en een hond te kiezen die je kunt ontmoeten voordat je gaat adopteren. Hoewel het mogelijk is om via de telefoon, via brieven, of door communicatie via het internet met de fokker veel informatie te krijgen, is dat niet te vergelijken met tijd doorbrengen met je toekomstige nieuwe huisdier in persoon. Dit geeft je de gelegenheid om hem te zien in de omgeving waarmee hij vertrouwd is, te kijken hoe hij met mensen omgaat, en hem te observeren tijdens het spelen.

Welke methode ook geschikt is voor jouw situatie, het meest essentiële punt om in gedachten te houden is om zoveel mogelijk te weten te komen over de hond die je wilt adopteren voordat je instemt met de aankoop. Het kan je helpen de fout te voorkomen dat je een hond krijgt die helemaal verkeerd voor je is, en de kans heel groot maken dat je de hond vindt die perfect bij je past.

Misschien ook interessant?

Bekijk de trimsalons!

©2023 Label111.nl — All rights reserved | Algemene VoorwaardenPrivacybeleidBulletjournal kopen?