Dylan posted 10 maanden ago

Hondenverzorging

Een goede verzorging van je hond heeft niet alleen esthetische doeleinden, maar draagt ook bij aan de holistische groei van je huisdier – fysiek en psychologisch. Omdat hondenharen door vuil en viezigheid in de vacht kunnen gaan klitten en vervilten, moeten ze worden geborsteld voor een goede hygiëne. Bovendien genereert borstelen meer bindingstijd met je huisdier, waardoor een sterkere relatie ontstaat.

Het is het beste om je hond op jonge leeftijd te trainen om zich te laten verzorgen. Maar, een ongetrainde hond kan nog steeds geleerd worden om alle aandacht te accepteren. Train je huisdier om eraan te wennen dat zijn lichaamsdelen worden gehanteerd en geborsteld. Je hoeft niet naar een professionele trimsalon te gaan, maar als je geen tijd of interesse hebt om je hond te trimmen, zorg er dan voor dat je een trimsalon kiest die voorzichtig met de dieren omgaat.

Dingen om te onthouden bij het verzorgen van je hond

Onderzoek dagelijks de lichaamsdelen van je huisdier. Kijk uit naar bulten, hete plekken, ontstekingen, irritatie, plantaardig materiaal en parasieten zoals vlooien en teken in zijn vacht. Ontdoe je van vlooien met een fijn getande kam, terwijl teken kunnen worden weggeplukt. Oren moeten worden gecontroleerd – hangende oren zijn geneigd tot infecties die kunnen leiden tot permanent gehoorverlies. Onderzoek de voetzolen van je metgezel – vuil, vuil, steentjes, chemicaliën kunnen vast komen te zitten die zijn poten kunnen infecteren.

Borstelen verwijdert niet alleen matten, maar ook dode haren, waardoor de dierengeur verdwijnt. Klitten kunnen ook erg pijnlijk zijn voor je hond, wat kan leiden tot huidontsteking. Borstelen tijdens het verharen bevordert de groei van nieuwe vacht, dus borstel vooral na lichamelijke inspanning.

Nagels moeten elke maand worden geknipt, vooral als je hond moeilijk loopt. Het gebit wordt onderhouden door twee keer per week hondentandpasta en een tandenborstel met zachte haren te gebruiken. Een vochtige katoenen doek wordt gebruikt om slijm uit de ogen van je hond te verwijderen en een grove lap is geschikt bij het schoonmaken van het gezicht van je huisdier.

Zorg er bij het baden van je huisdier voor dat je eerst dode haren wegborstelt om alle matten in zijn vacht op te ruimen. Week je huisdier in warm water. Breng een shampoo voor huisdieren aan in kleine hoeveelheden. Doelgebieden zijn de ogen, oren, rectum, tenen en onder de kin. Vermijd dat er zeepwater in zijn ogen en oren komt. Je hebt ook een optie om na het baden vachtconditioner aan te brengen. Verschillende rassen vereisen een verschillende badfrequentie; raadpleeg de plaatselijke dierentrimsalon als je niet zeker weet hoe vaak je je hond moet baden.

Het wordt aanbevolen dat een hondeneigenaar zijn eigen thuisverzorgingsset heeft. Een goede kit bestaat uit een trimborstel, een tondeuse voor hondenteennagels, kammen met verschillende tanden (fijn, middelgrof), hondenshampoo, vachtconditioner, en een grove doek.

Misschien ook interessant?

Bekijk de trimsalons!

©2023 Label111.nl — All rights reserved | Algemene VoorwaardenPrivacybeleidBulletjournal kopen?