Dylan posted 10 maanden ago

Een hond in bad doen

Het baden van een hond moet meer nadruk krijgen. De reden hiervoor is dat als je onzorgvuldig bent bij het baden, het dier uiteindelijk infecties kan krijgen. Bijvoorbeeld, als je de oren niet afsluit met een grote wattenbal, kan het water in de gehoorgangen terechtkomen en kunnen er oorontstekingen ontstaan met verschijnselen als voortdurende afscheiding uit de oren en schudden van het hoofd.

De frequentie van het baden hangt eigenlijk af van het ras van de hond. Is de hond van een harig type zoals de cocker spaniel, dan moet het baden eens in de zes tot acht weken gebeuren. Worden deze rassen te vaak gebaad, dan verliezen de huid en de vacht de beschermende karakters. Als de hond echter op de huid heeft gepoept vanwege de frequente spijsverteringsstoornissen die tot diarree leiden, kan de hond, om de slechte geur te voorkomen, door de eigenaren soms vaak worden gebaad.

Let meer op het vermijden van sommige irriterende zepen of menselijke zepen. De voor mensen gebruikte zeepmaterialen zijn niet geschikt voor honden. Evenzo bevatten veel humane shampoo producten bepaalde ingrediënten die niet geschikt zijn in de verhouding die bij honden moet worden gebruikt. Probeer daarom altijd de shampoo producten te gebruiken die voornamelijk voor gebruik bij honden worden genoemd. Wees voorzichtiger bij het gebruik van elk nieuw product.

Heb altijd goed de tijd en het geduld voor producten die nodig zijn voor het baden op één plaats met beschikbaarheid van waterbron. Honden houden van de besprenkeling van water, rivier en oceanen. Ook als je een badkuip gebruikt, moet je alles op één plaats hebben en dan beginnen met het baden van de hond. Probeer een riem, conditioner, handdoek en shampoo in het bad te hebben.

Conditioner is van nut om het kammen later gemakkelijker te maken. Baden moet een gemakkelijke activiteit zijn voor zowel de hond als de eigenaar. Dit moet geen last zijn.

Misschien ook interessant?

Bekijk de trimsalons!

©2023 Label111.nl — All rights reserved | Algemene VoorwaardenPrivacybeleidBulletjournal kopen?