Dylan posted 10 maanden ago

De fox

Foxen waren de allereerste van de hondenrassen in Groot-Brittannië die onder de heerschappij van de wetenschappelijke fokkerij kwamen. Er waren al honden van meer oude oorsprong, zoals de Southern Hound en de Bloodhound; maar tegen het eind van de zeventiende eeuw wilde men iets anders voor de jacht op de wilde herten die na de burgeroorlog van Cromwell enigszins verspreid waren geraakt. Er was dus vraag naar een snellere jachthond dan de tot dan toe bekende, en mensen die zich toelegden op de jacht begonnen deze te fokken.

Hoofd:-

Enigszins breed, niet piekend zoals de Bloedhond, maar lang van de top tot de voorhoofdsbeenderen, wenkbrauwen zeer prominent, wangen schoongesneden van het oog tot het neusgat, oren laag aangezet en in hun natuurlijke staat dun en welgevormd, maar niet groot, neus groot, kaak sterk en vlak, en kleine keelhuidjes, uitdrukking fel, en bij de beste vaak afwerend.

Ogen:-

Zeer helder en diep aangezet, vol vastberadenheid, en met een zeer vaste uitdrukking. De blik van de Foxhound is zeer opmerkelijk.

Hals Moet volkomen schoon zijn, geen enkele huidplooi. De lengte van de hals is van belang, zowel voor het bukken als om een air van majesteit te geven.

Schouders:-

De bladen moeten goed in de rug liggen, en moeten schuin, anders breed en sterk zijn, om de armen te ontmoeten, die lang en krachtig moeten zijn.

Benen en voeten:-

Het bot moet volkomen recht zijn vanaf de arm naar beneden, en in dezelfde mate van grootte afdalen naar de enkels. De knie moet bijna vlak en horizontaal zijn; er mag geen kromming zijn tot aan de tenen, die zeer sterk, rond en katvormig moeten zijn, en elke teen als het ware zuiver gezet.

Vacht:-

De vacht is hard haar, maar kort en glad, de textuur is zo stijf als haren, maar mooi aangelegd.

Kleur:-

Belvoir tan, dat is bruin en zwart, perfect gemengd, met witte aftekeningen in verschillende vormen en maten. Het wit moet zeer ondoorzichtig en helder zijn. Zwart en wit, met tan aftekeningen op hoofd en stokken. Badger pied een soort grijs en wit. Lemon pied, lichtgeel en wit. Haas bont, een donkerder geel en wit.

 

Misschien ook interessant?

Bekijk de trimsalons!

©2023 Label111.nl — All rights reserved | Algemene VoorwaardenPrivacybeleidBulletjournal kopen?